Hou Vast
Meeslepend muziektheater vol humor en acrobatiek

Leeftijd: 7+

Theatercollectief DeRonde/Deroo maakt deze voorstelling onder de vleugels van Het Houten Huis. Piet van Dycke doet de eindregie.

 

Drie reizigers zijn onderweg tussen toen en later.
Ze zoeken houvast: aan elkaar, het verleden en hun dromen. Terwijl een van hen als kompas dient om de positie te bepalen, wordt een ander als een zakmes in onmogelijke posities gezet. Dan weer stapelen ze zich op als een uitkijktoren om te zien wat komen gaat. Klimmend, struikelend en worstelend lijken ze elkaar in wankel evenwicht te houden… of toch niet?

‘Hou Vast’ is een absurde, acrobatische voorstelling van Het Houten Huis en DeRonde/Deroo. Twee acrobaten en een muzikant verbeelden met hun lichamen en (lijf)muziek de balans tussen vasthouden en loslaten.

 

Vanaf 2026 te zien in de theaters.

Makers

concept DeRonde/Deroo eindregie Piet van Dycke spel Nick Deroo, Tom de Ronde, Martin Franke muziek & compositie Martin Franke dramaturgie Elien van den Hoek beeld Anne Harbers

Samenwerking

Theatercollectief DeRonde/Deroo komt uit hetzelfde ‘universum’ als Het Houten Huis, maar Nick en Tom hebben er een geheel eigen planeet gecreëerd. 

Waar Het Houten Huis met fysiek spel, livemuziek en grote transformerende decors werkt, maken Nick en Tom slechts met hun lijven een aangrijpende wereld. Hun fysieke manier van ‘spreken’, legt diepe roerselen van de mens bloot. Hun beelden zijn verrassend, grappig en ontroerend. 

Samen met Houten Huis acteur en multi-instrumentalist Martin Franke, verkennen zij de mogelijkheid om elkaar fysiek uit te dagen terwijl ze tegelijkertijd livemuziek maken met en op elkaars lichamen. Ook onderzoeken ze het gebruik van zelfgemaakte instrumenten waarbij lichaam en instrument zijn verbonden. 

Muziek, beeld en fysiek spel vertolken samen de verlangens en angsten van drie mannen in hun zoektocht naar ‘houvast’.